No niin.

Jenkkilässä pommi on jo räjähtänyt osittain. Tuhon jälkiä ei vielä ole alettu siivota. Euroopassa prinsessaunelmat elävät vielä (kts. euro-alueen loppuvuoden 2007 inflaatioluvut).

Siis mistä on kysymys?

Siitä että nämä 25 - 35-vuotiaat ikiteinit ovat viimeisen reilun viiden vuoden aikana eläneet yli varojensa.

On ostettu ISOLLA velkarahalla ISOJA JA HIENOJA asuntoja, on ostettu velkarahalla hienoja autoja, on ostettu velkarahalla milloin mitäkin. Kaikki on pitänyt saada heti, koska kaverillakin on. Ei ole huomattu, että kaverilla on saattanut olla rikkaat vanhemmat tai suku - tai jopa ihan oikea ja hyvä työpaikka, mikä on mahdollistanut leveän elämisen. Tämä pullamössösukupolvi on vain elänyt yli varojensa - ja that's it.

Ei vain ole mahdollista pidemmällä aikavälillä, että hieman yli 20-vuotiaat raksamies ja kaupan kassa ostavat yli 150 000 euron kämpän ja ajavat kahdella yli 15 000 euron autolla. Siis pidemmällä aikavälillä. Se on nyt jenkkilässä nähty ja huomattu. Ja pian huomataan Suomessakin. Ja muualla Euroopassa. Myös ne jakkupukupankkivirkailijat ja pikkusikaria polttelevat klubitakkipankinjohtajat huomaavat pikkuhiljaa minkälainen loppu ahneella on.

Pikkuhiljaa prinsessoilla ja prinsseillä on se tilanne, että mukaan alkaa tulla pikku-prinssejä ja -prinsessoja. Hoitomaksut ja muut lapsista aiheutuvat kulut ovat aika isoja nykymaailmassa. Sitten kun ajatellaan, että pitäisi selvitä kuukaudessa yli 1000 euron lainanlyhennyksistä ja -koroista, yli 500 euron autolainan lyhennyksistä ja - koroista, yli 300 euron kulutusluottolyhennyksistä ja -koroista, parista Hobby Hall -osamaksusta, 200 euron opintolainan lyhennyksistä ja -koroista + elämisestä, kakarat parkuu joka yö eikä anna nukkua - niin väkisinkin monella tulee mieleen, että mitäpä jos jättäis tän kaiken ja alkais elää pummina.

Ruoho pikku omakotitaloparatiisin tontin ulkopuolella onkin nopeasti kovin vihreää.

Ja siinä vaihessa oikeusaputoimiston ovi käy tiheään. Samoin kuin kiinteistövälittäjien.

Varsinkin jos työpaikka vielä menee alta. Mitäs jos niitä alihankintahommia ei riitäkään. Tai "vakituinen" työpaikka ilmoittaakin, että se on finito työt nyt, vaikkapa Venäjän puutullien vuoksi? Tehdas tai toimisto kiinni ja etsikää töitä muualta.

Veikkaanpa että nämä tämän hetken prinsessat ja prinssit eivät tule elämään loppu elämäänsä onnellisena.

Sen pituinen se.