Nuori Kulttuuri julistaa Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuoteen liittyen postikorttikilpailun 10-20-vuotiaille nuorille.

Teemavuoteen liittyvä postikorttikilpailu haastaa osallistujia miettimään erilaisia kulttuurisia identiteettejä omassa itsessään. Emme ole pelkästään oman perheemme jäseniä vaan kaupunginosamme, kuntamme tai kaupunkimme asukkaita, sekä myös suomalaisia ja eurooppalaisia. Kilpailu esittää osallistujilleen kysymyksen, miten he toimivat näiden eri identiteettien välillä ja miten eurooppalaisuus, joka usein meihin on hyvinkin perustavanlaatuisesti sisään kirjoitettu, tulee esiin meidän jokapäiväisessä elämisessämme ja olemisessamme.

Kilpailuun voivat osallistua 10-20-vuotiaat nuoret lähettämällä työnsä Nuori Kulttuuri -toimistoon ajanjaksolla 1.2.- 1.5.2008. Raati valitsee kolme parasta, jotka palkitaan 23.-25. toukokuuta Nuori Kulttuuri 2008/MOVES -tapahtumassa Kuopiossa. Kilpailutöistä järjestettävä näyttely kiertää Kuopiossa ja Tampereella sekä on näytteillä myös Allianssi-talolla.
Vuosi 2008 on nimetty Euroopan kulttuurienvälisen vuoropuhelun teemavuodeksi ja valmistautuminen juhlavuoteen on alkanut. Teemavuosi korostaa kulttuurienvälisen vuoropuhelun hyödyllisyyttä ja välttämättömyyttä päivittäisessä elämässä kaikkien Euroopan unionin alueella asuvien ja erityisesti nuorten parissa.

Lisätietoja antavat kulttuurisuunnittelija Panu Mäenpää, [email protected], p. 040 900 4885, ja Sara Akerele, [email protected], p. 020 7552 199 sekä nettisivut www.nuorikulttuuri.fi ja www.vuoropuhelu.fi