EU:ssa on oltu kohta yhden teini-ikäpolven verran. Valitettavasti tämä alkaa näkyä jo. Koska EU määrää Suomen asiat aina itsestäänsammuvien tupakkien myyntilupaa myöten, tämänhetkiset ongelmat ja niiden kasvu johtuvat etupäässä EU:sta.
Eräs viisas nainen on kiteyttänyt: "EU tappaa kaiken pienen, kauniin ja hyvän". Lyhyesti siis, EU imee Suomen kuiviin. Kurkunkäyryys on pikku juttu niiden solmujen rinnalla, mitä tämän päivän Suomessa on.
Nämä ovat isoja asioita. "EU:lle ei saa enää mitään", monet vanhemmat ihmiset huokaavat. Tähän asenteeseen Suomi ei voi lopullisesti lässähtää. Toivottomuus on ymmärrettävää, mutta vastarinta on kasvamaan päin.
Lauantaina 12.4 järjestetään Kauhavan torilla tapahtuma, jossa näistä asioista keskustellaan.
Tapahtuman tekevät osallistujat. Järjestäjänä toimiva liike ei tietenkään kuvittele, että Suomi irtoaa EU:sta - simsalabim - jonkun toritapahtuman seurauksena. Sen tarkoitus on saada ihmiset irti toivottomuuden kehästä, herättää yleistä keskustelua.
Jostakin on aloitettava. Tulevana lauantaina Kauhavalla näytetään mallia. Siellä elätetään henkeä Suomen tulevaisuuden puolesta, että maamme pääsisi ajoissa EU:sta vapaaksi.
Huom: Tilaisuuden poliittista sanomaa ei kannata pelätä. Politiikka vaikuttaa kaikkeen, poliitikkojen sekoilutkin.

Tapahtuman ilmoitus löytyy täältä

A.Viitasaari