1314557.jpg

Lappajärvi on saanut nuorisovaltuuston. Se on nuorten oma vaikutuskanavan yhteisiin asioihin. Nuorisovaltuuston tehtävänä on olla nuorison asialla sekä järjestää ikätovereille vaikutusmahdollisuuksia ja toimintaa.

Nuorisovaltuusto toimii vapaa-aikalautakunnan alaisuudessa. Sillä on vuosittain käytössä 2000 euron määräraha, ja se laatii itselleen toimintasuunnitelman ja talousarvion.
Vapaa-aikalautakunnan kokouksissa on jatkossa paikalla nuorisovaltuuston edustaja. Lautakunnalle nuorisovaltuusto on nuorten ääni ja nuorten asioiden asiantuntija.

Nuorisovaltuutetut nimettiin tammikuun lopussa. Heitä ei ensimmäisellä  kerralla valittu vaaleilla, vaan valinta tehtiin oppilaitoksissa ja järjestöissä. Vaikutusmahdollisuus annettiin niille, jotka haluavat toimia nuorten puolesta kunnassa.

Lappajärveläisissä oppilaitoksissa oppilaskuntien hallitukset valitsivat valtuustoon nuoria, jotka olivat ilmoittautuneet kiinnostuneiksi luottamustehtävästä.

Kynnys ryhtyä vaikuttamaan madaltuu

Keskikoulun oppilaita edustavat valtuustossa Petra Olli, Juhani Lehtinen ja Kaisa Hernesniemi. Varavaltuutetuiksi valittiin Hilla Honkaniemi ja Ville Salonpää.

Lappajärven lukiosta valtuustoon valittiin Noora Ahola, Teemu Purola ja Katja Vanhatupa, sekä varajäseniksi Henri Lampimäki ja  Fiia Takala.

Jamin lappajärveläisiä opiskelijoita edustavat Pietari Porthen ja Susanna Mäki.

Järjestöistä nuorisovaltuustossa ovat edustettuina 4H-yhdistys ja urheiluseura Lappajärven Veikot. 4H-yhdistys nimesi valtuustoon edustajikseen Toni Hautalahden ja Jaana Virsulan, Veikkoja edustavat Hanna Niemelä ja Piritta Kärnä.

Lappajärven lukion nuorisovaltuutetut haluavat järjestää nuorille enemmän tekemistä ja harrastuksia. He aikovat järjestää tapahtumia ja muita aktiviteetteja, myös lasten iloksi kesäisin.
Lukiosta vaikuttamaan valitut uskovat vaikutusmahdollisuuksiinsa. Nuorisovaltuuston kautta he uskovat saavansa mielipiteensä kuuluville. Toimiminen nuorisovaltuutettuna alentaa kynnystä ryhtyä vaikuttamaan.

Teemu Purola,  Henri Lampimäki,  Noora Ahola, Katja Vanhatupa ja Fiia Takala haluavat nuorille enemmän tekemistä ja harrastuksia. Heidät valittiin nuorisovaltuustoon Lappajärven lukion oppilaiden edustajina. Nuorisovaltuutetut nimettiin ensimmäisellä kerralla oppilaitoksissa ja järjestöissä.

Mirkku Halonen